Ineke Hans Studio

fish restaurantpavilion viewrestaurant viewpavilion entrancetube viewpavilion closesmart worker in pavilionpavilionrestaurant viewfish restaurantpavilion closehigh work seatssmart workspacesmart workspacespublic workspacessmart workspace northwork deskssmart workspace northwork sofa'sentrance Rabo Nederlandnew headquarters

Bestuurscentrum Rabobank Nederland
2011, interior design

Rabo Nederland extended their headquarters in Utrecht with a 25 floor building designed by Kraaijvanger Urbis.
The 56.000sqm interior is a co-creation of Ineke Hans, Pentagram, Richard Hutten, Emma and NEXT architects under supervision of Sander Architecten.

For the the entry area's we designed public workdesks, sitting/meeting areas, a fish restaurant, and a quite spectacular meeting pavilion.
The entrance part of the building is opened June 2011.
Main themes that played a role when designing the interior were: Rabo Unplugged, Smart Working, transparency and flow.

One of the nice things of Rabobank is that they have a truely fantastic art collection.
For the higher floors in the tower we were asked to design an area to display Rabo's video art and sitting area's for 4 floors. This second part of our work is finished later in 2011.

more info